9 december 2017, Nässjö konsthall

Maria –Evighetsprojektet

”Maria” är ett porträtt av mina hemkvarter runt Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Kvarter som förändras i snabbt takt. Ögonblick med stora kontraster mellan ung – gammal, trendigt – omodern, fattig – förmögen, fult – vackert. En blick tillbaka och en idé om det framtida. Förändringar som döljs i det pågående myllret. Stadens förvandling och mångfald som evighetsprojekt.

”Maria” är också mitt personliga projekt som jag återspeglas i. Jag är uppvuxen i Tyskland och bor sedan 1994 på Södermalm. När jag först kom hit präglades gatorna av loppisbutiker och gamla bilar. Idag domineras bilden av modebutiker, trendiga kaféer och alltfler lyxbilar. Många människor har lämnat Södermalm – nya har flyttat in. Det är mitt personliga evighetsprojekt att följa några människor på vägen. 


Touka Voodoo, Södermalm 2017